Акценти

13 Февруари 2018

Животът днес

Ако винаги закъснявате, чуйте психолозитеключиха с идеи как да се преодолее вредният навик. Според тях за непрекъснатите закъснения има обяснение – 40% от хората не могат да определят колко време им е нужно за изпълнението на един или друг ангажимент. Закъсняват и тези, които си поставят едновременно няколко задачи. Освен това хората по различен начин възприемат времето. Това било доказано с експеримент, който установил, че за един човек минутата продължава 58 секунди, а за друг – 77 секунди.

За да се избавим от закъсненията, психолозите съветват да разделим ангажиментите на максимално кратки по време стъпки и да пресметнем колко ще ни отнеме всяка от тях. Помага и стратегията преди да се заемем с даден ангажимент, да си представим кое след кое следва, това ще ни държи във времевите рамки. Хората, които в нищо не успяват и се стремят да бъдат едновременно на две места, не бива да планират много задачи.

Що се отнася до типа личност, тук нищо не може да се направи. Просто приемете, че винаги закъснявате, тогава имате шанс да се справите с проблема, съветват учените.

 

Сподели във Facebook