Галерия

17 Септември 2016

1102

Животът днес

Светещата инсталация е инициатива на двореца и е насочена към подобряване на градската среда и популяризирането на столицата с оглед предстоящото европейско председателство на България през 2018 г. Откриването се състоя в навечерието на празника на София. На събитието присъстваха кметът на столицата Йорданка Фандъкова и изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош, които си направиха селфи пред надписа.

„Искрено вярвам, че този надпис ​ще​ се превърне в ​един от ​символите​ на София​ и в едно от най-посещаваните места, както това се случи с НДК. Вярвам, че ​​ще помогне ​и ​за цялостното комуникиране на страната ни в контекста на предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз. Това е и един специален подарък за всички в навечерието на празника на София”, каза директорът на НДК Мирослав Боршош.

Инсталацията със светещите букви се осъществява в партньорство със Столична община и е само част от проекта за преустройство и адаптация на основната сграда на НДК, и следва примера на много други големи градове по света.

Надписът е с общ размер 120/500 см. Самите букви са в бял цвят, за да се открояват през деня, а вечер ще бъдат осветени в различни цветове, като има възможност да бъдат синхронизирани с фасадното осветление на централната сграда на двореца, което променя цвета си по повод различни празници и каузи.

 

 

 

Сподели във Facebook