Генералният директор на Tesla Илон Мъск ожлави рейтинга на най-високоплатените ръководители в американските компании, съставен от вестник The New York Times. Според изданието доходите на бизнесмена през 2018 г. са скочили с 310% в сравнение с 2017 г. и сега са около 2,3 милиарда долара. Всъщност заплатата на Мъск е само 56,4 хиляди долара, а останалата част от сумата е под формата на акции и опции.

Заплатата на милиардера е съпоставима със средното трудово възнаграждение на работещите в Tesla, което е 56,2 хиляди долара на година. По този показател компанията е на 138-о място от 200, участващи в рейтинга.

На второ място в класацията на The New York Times е Дейвид Заслав, президент и главен изпълнителен директор на телекомпанията Discovery Communications. През миналата година той е заработил 129 милиона долара, което превишава с 207% сумата, спечелена от Заслав през 2017 г.

Тройката на най-високоплатените ръководители в САЩ завършва с бизнесмена от индийски произход Никеш Арора, оглавяващ компанията Palo Alto Networks. Доходът му през 2018 г. е 125 милиона долара.

Сподели във Facebook