Отдавна е известно, че начинът на хранене е един от най-важните фактори, определящи здравословното състояние на хората. Учените обаче съставиха рейтинг на продуктите, които ги правят и по-привлекателни.

Лидер е червената риба. Тя съдържа омега 3 мастни киселини, които помагат на кожата да бъде еластична, задържайки влагата в нея. Омега 3 не само се грижат за доброто здраве на хората, а и могат да върнат времето назад, възстановявайки застаряващата кожа.

Следващият помощник, който ще ви направи по-привлекателни, е авокадото. То също поддържа кожата в добър вид и намалява вредите от ултравиолетовите лъчи на слънцето.

Много полезен е витамин С, съдържащ се в доматите. Той е неотменен участник в синтеза на колаген, а и предпазва от вредните слънчеви лъчи.

Идва ред на шоколада, който е богат на флавоноиди. Тези антиоксиданти също се включват ефективно в битката с ултравиолетовите лъчи. Само трябва да се знае, че е полезен единствено черният шоколад.

Яйцата също помагат в производството на еластин. Освен това в жълтъка се съдържат витамините Е, D и А.

Ядките пречистват организма от токсините, което се отразява много благоприятно и на кожата. Причината е, че някои от тях като лешниците, бадемите и орехите са богати на витамин Е. Те съдържат и коензим Q10, който изглажда бръчките.

В рейтинга на „привлекателните“ продукти е и зеленият чай. Той има противовъзпалителен ефект, предпазва от ултравиолетовите лъчи и рак на кожата.

Сподели във Facebook