Специалисти от САЩ съобщиха, че употребата на пресни чесън и малини предотвратяват появата на бръчки. Съдържащите се в тези растителни продукти вещества, при попадането им в организма активизират способността на кожата да се регенерира, като ѝ помага да остане еластична възможно най-дълго време. Чесънът е богат на антиоксиданти, потискащи разрушаването на колагена, а малините защитават кожата от увреждания. Освен тях учените определиха още три продукта, които гонят бръчките. Това са червените риби, зехтинът и фасулът. Червените риби заедно с подмладяването на клетките помагат и на сърцето, благодарение на съдържащите се в тях омега 3 мастни киселини. Олеиновата киселина в зехтина поддържа нивото на влага в кожата. А фасулът се смята за един от най-важните продукти, гарантиращи дълголетие. Докато чесънът и малините и необходимо да се употребяват пресни, то фасулът е полезен и консервиран, твърдят специалистите.

Сподели във Facebook