Навън е пролет и наближава времето, когато ще ви се наложи да показвате все по-голяма част от тялото си. А имате в запас няколко килограма повече, с които бихте се разделили без никакви угризения.

За да тръгнете по пътя на перфектното тяло, трябва да преразгледате три области на живота си: физическо натоварване, хранене и сън. При това храненето е може би по-важно от тренировките.

Диетолозите препоръчват богати на фибри зеленчуци и повече вода. Всички сте наясно с висококалоричните десерти, така че поне при тях съветите са излишни

Опитвайте се да се раздвижвате на всеки час, а ако работата ви е зад бюро, изкачвайте се по стълбите вместо с асансьора и паркирайте автомобила си по-далече от входа. Редовното посещение на фитнес залата е полезно, но не си мислете, че това ще компенсира 400-те калории, „заключени“ в парче торта.

Сега за съня. Той има огромно значение при раздялата с наднорменото тегло и ако не се наспивате, всички останали усилия ще бъдат напразно. На повечето хора са им необходими седем или осем часа здрав сън в зависимост от физическото и психическо натоварване през деня.

Задачата да се отслабне не е лесна. Само да загубите няколко килограма и организмът ви започва да се бори, за да защити предишното ви тегло като понижава метаболизма и повишава апетита ви. Това може да доведе до разочарование и желание да се предадете. Тогава обаче си спомнете, че радостта от победата в битката с излишните килограми си заслужават усилията. А че ще победите, не бива да се съмнявате, само трябва да сте упорити и търпеливи.

Сподели във Facebook