Всяка жена много добре знае колко е трудно да придаде на образа си в огледалото приемлив вид след бурен купон или корпоративна вечеря. И вината съвсем не е в недоспиването, което често се използва като оправдание, а в изпития алкохол, което също не е новина за дамите. Още повече, че лекарите не престават да говорят за вредата от спиртните напитки. Сега обаче към тях се присъединиха дерматолозите и диетолозите.

Действително чаша хубаво вино след вечеря отпуска, придава игрив блясък в очите, понижава нивото на стреса и определено действа положително. Има обаче и обратна страна на медала. Много жени след първата чаша трудно се отказват от втора.

Според диетолозите алкохолът е истински враг на дамите, които искат да спечелят битката с излишните килограми. Причината е в голямото количество захар, което съдържат спиртните напитки. За да се освободят от калориите на бутилка полусухо вино, ще е необходима 40-минутна тренировка във фитнес залата.

Дерматолозите на свой ред предупреждават, че злоупотребата с алкохол, дори и с най-високо качество, оказва негативно влияние върху кожата. Тя става суха и преждевременно се състарява.

Днес работещите жени трудно могат да избегнат коктейлите и деловите вечери, които се превърнаха във важен социален инструмент. Затова трябва да знаят коя напитка ще нанесе най-малко щети върху външния им вид. На първо място специалистите поставят натуралното вино. Неговите плюсове винаги превишават минусите. Шампанското не притежава тези предимства.

Сподели във Facebook