Красота

26 Януари 2020

173

Животът днес

Колагенът играе важна роля в различни функции на организма, като може да съхрани кожата млада и здрава. Според специалистите няколко продукта съдържат този белтък. Тяхната употреба забавя стареенето на кожата, прави я еластична и гладка, намалява бръчките.

Пилешко месо

То е отличен източник на колаген. Птиците съдържат голямо количество съединителна тъкан, което е признак за много колаген. Ако искате да постигнете положителен ефект, яжте най-добре сварено пиле, а не като част от мазни и калорични ястия.

Цитрусови плодове

Портокалите и лимоните могат да окажат неоценима услуга на кожата ви, защото са много богати на витамин С. Благодарение на този антиоксидант организмът се освобождава от токсините, което предпазва кожата от възпаления и подобрява вида ѝ. Едно от другите важни предимства на цитрусовите плодове е, че те повишават съдържанието на колаген в кожата.

Чесън

Чесънът притежава свойството да стимулира изработването на колаген и помага да се избегне бързото му разпадане в организма. Освен това чесънът има антибактериален и противовъзпалителен ефект, което помага на кожата.

Бобови храни

Те са неотменна част от здравословното хранене, осигуряват необходимия на организма колаген, който запазва кожата здрава.

Моркови и сушени кайсии

Витамин А взема активно участие в производството на колаген, а морковите и сушените кайсии, които го съдържат, са идеален източник на този белтък.

Сподели във Facebook