Красота

24 Февруари 2020

Животът днес

Плодовете намаляват апетита към сладки продукти, а според специалистите те са отличен начин да се ускори изгарянето на мазнините. Затова употребата им е задължителна за хората, които искат да отслабнат, съобщава списание Freundin.

Кои плодове са най-големите врагове на наднорменото тегло:

Ябълки

Те са наситени с пектин, който оказва положително влияние върху стомашно-чревния тракт, върху бъбреците, ускорява извеждането на излишните течности, предпазва от отоци. Ябълките съдържат и много фибри, които помагат за активното изгаряне на мазнините.

Кайсии, нектарини

Това са едни от най-добрите продукти в менюто на отслабващите. Употребата ми осигурява чувството за насищане и намалява желанието да се консумират десерти.

Авокадо

То е богато на омега-3 мастните киселини, което ускорява изгарянето на мазнините. Авокадото поддържа метаболитните процеси, затова помага срещу наднорменото тегло.

Лимони

Те не само активно се включват в изгарянето на мазнините, а и ускоряват детоксикацията, извеждайки вредните вещества от организма.

Киви

Съдържа хормона серотонин, който отпуска и помага на добрия сън. Когато той продължава не по-малко от осем часа, се активира изгарянето на мазнини.

Пъпеш

Пъпешите са богати на противовъзпалителни вещества и антиоксиданти, които успешно се борят с натрупаните мазнини.

Грейпфрут

Доказано е, че грейпфрутът намалява мазнините около талията и понижава нивото на холестерола.

Сподели във Facebook