При все по-голямото изобилие и разнообразие от хранителни продукти, расте и броят на хората, които следят за теглото си. А това е доста трудно, имайки предвид изкушенията, които предлагат производителите. Според астролозите за всеки зодиакален знак има правила, които помагат да се елиминира проблемът с напълняването. Кои са те:

Овен

За тази зодия е типичен дефицитът на калиев фосфат, затова те трябва да включат в менюто си бобови култури, риба и морски деликатеси. На Овните се препоръчва да не посягат към алкохола, защото той забавя обмяната на веществата и отслабването е много трудно.

Телец

Представителите на тази зодия обожават десертите и печивата. Тази тяхна особеност, заедно с нежеланието им да водят активен начин на живот, им гарантира проблеми с напълняването. Затова трябва да преосмислят храненето си, заменяйки сладките продукти с плодове, риба и постно месо. Налага се да се захванат и със спорт, ако искат да изглеждат добре.

Близнаци

По принцип Близнаците не страдат от затлъстяване, но трябва да избягват бързите храни, защото могат да се отразят на фигурата им.

Рак

Те са истински чревоугодници, затова наднорменото тегло се среща при всеки втори представител на тази зодия. Спасението е в плодовете и зеленчуците, а ябълките, зелето, малините и лукът могат да бъдат много полезни за организма им.

Лъв

Лъвовете не са привърженици на часовете, прекарвани пред хладилника. За поддържане на добра форма за тях е достатъчно да заменят мазните храни с растителни и да наблягат на морските продукти. Препоръчва се постно месо.

Дева

Изключително грижливото отношение към собственото им тяло не им позволява да трупат излишни килограми. Желателно е все пак да се придържат към балансирано хранене, защото за Девите са типични проблеми с храносмилателния тракт. Необходимо е да заменят изисканите блюда с по-прости, а след всяко хранене да правят кратка разходка.

Везни

Представителите на тази зодия рядко имат проблеми с наднорменото тегло. Въпреки това астролозите ги съветват да добавят в менюто си продукти, богати на витамини. Налага се и да ограничат алкохола или въобще да се откажат от него.

Скорпион

Сред Скорпионите често се срещат пълни хора. За тях също важат универсалните правила – физическо натоварване и диета. Морски продукти, постно месо, обезмаслени млечни продукти – този начин на хранене ще им помогне. Трябва да се откажат от картофите, както и от плодовете и зеленчуците, съдържащи нишесте.

Стрелец

При представителите на тази зодия има много почитатели на алкохола, затова, ако искат да отслабнат, ще трябва да се откажат именно от спиртните напитки.

Козирог

Те често се хранят хаотично, което води до наднормено тегло. За тях е достатъчно да въведат ред в храненето си и някакъв режим. Така проблемите им ще изчезнат.

Водолей

Нестабилното тегло е типично за тази зодия. Диетите, основани на цитрусови плодове, ще бъдат не само полезни за организма им, а и ще допринесат за добрия им външен вид.

Риби

Пищните форми често се срещат при представителите на Рибите. Склонността към пълнеене е типична за тях, затова астролозите им препоръчват фрешове, повече вода и спорт.

Сподели във Facebook