Красота

28 Септември 2018

Животът днес

Първо трябва да знаем, че продуктите, които съдържат антиоксиданти, предотвратяват окислителните процеси в организма. Именно тези процеси са едни от виновниците за стареенето на кожата. Заедно със стреса и ултравиолетовите лъчи те предизвикват ранната поява на бръчки и понижават еластичността на кожата.

Според специалистите някои процеси можем да предотвратим или отложим, ако употребяваме правилните продукти. Кои са те?

Мазните видове риба

Те съдържат голямо количество белтъчини и мастните киселини омега 3, които помагат за ръста на мускулната маса, поддържат доброто здравословно състояние на нервната и сърдечносъдовата системи. Помагат обаче и да се съхрани младостта и еластичността на кожата, придават естествен блясък и здравина на косата.

Зеленчуците

Броколито, брюкселското зеле и карфиолът са богати на изключително полезните фибри и антиоксиданти. Изследване на американски специалисти е доказало, че веществата, които се съдържат в тези зеленчуци, насищат организма с витамини и минерали, а и понижават риска от онкологични заболявания. Броколито, брюкселското зеле и карфиолът са богати и на сулфати, които стимулират естествената детоксикация на организма. Всичко това се отразява върху доброто състояние и на кожата.

Горските плодове

Нормализират дейността на черния дроб и осигуряват енергия за организма. Благодарение на горските плодове кожата се подмладява, защото пречистват кръвта.

Семената на конопа

Те не са особено популярни, но отдавна е известно, че са източник на гама-линоленова киселина (мастна киселина от класа на омега 6), която е безценна в битката с дерматологичните заболявания. Семената на конопа са богати още на колаген и еластин, а това е рядкост за продукти от неживотински произход. Семената на конопа повишават еластичността на кожата и ѝ връщат естествения блясък и сияние.

Черният шоколад

Всички сме чували за полезните свойства на черния шоколад. Причината е, че какаото съдържа магнезий, както и антиоксиданти. Само не бива да бъркаме черния шоколад с млечния. Ако искаме да осигурим максимална полза за кожата си, съдържанието на какао в него трябва да е над 70%.

Сподели във Facebook