Кели Брук, 38-годишната актриса и модел, беше определена за жената с най-съвършено тяло в света. При това титлата ѝ беше присъдена не от лъскавите списания, които лесно раздават такива звания на различни знаменитости, а от учените.

Специалисти от университета в Тексас в продължение на две години изследвали кое  женско тяло днес може да се смята за еталон на физическа красота. При това учените отчитали не само телесните пропорции или формата на лицето, а един от най-важните фактори, влияещи на резултата, бил привлекателността на женската фигура в очите на мъжете.

Откритите от експертите закономерности доказали твърдението, че съвременните стандарти за женска красота са се променили. Слабите дами, които бяха много ценени преди 15-20 години, са отишли на втори план. В наши дни за красиви и съблазнителни се смятат по-пищните женски форми.

Защо все пак изборът на учените от Тексас падна върху Кели Брук. По думите на авторите на изследването тя е напълно естествена, не си е правила никакви пластични операции. Тялото на актрисата изглежда изпълнено със здраве. В съчетание с хармоничните черти на лицето тя предизвиква изключителен ефект.

Сподели във Facebook