В началото на лятото много жени си задават въпроса как бързо да отслабнат, за да изглеждат добре в банския. Вече има десетки начини за ефективно сваляне на килограмите, но голяма част от тях вредят на здравето, дори са опасни.

Ако следвате съветите на специалистите, ще успеете поне донякъде да подобрите формата си, без да рискувате:

Започнете със спорта от сутринта

Веднага след събуждане тялото ви се нуждае от чаша вода, за да попълни водно-солевия си баланс. Тогава сте готови за упражнения. Те ще наситят организма ви с кислород и тъй като все още не сте закусвали, това ще ви помогне по-лесно да изгорите част от натрупаните мазнини. Сутрешните упражнения включват метаболизма и ускоряват обмяната на веществата.

Хранете се в период от 10-12 часа

Това означава, че ако сте се закусвали в 9.00 часа, последното ви хранене трябва да бъде максимум в 21.00 часа. Това също ускорява метаболизма.

Употребявайте повече фибри

Повечето хора асоциират диетата със строги ограничения. Това е излишно, ако употребявате повече фибри. Те предотвратяват натрупването на мазнини, стимулират дейността на стомашно-чревния тракт и пречистват организма.

Спазвайте режим на сън

Много изследвания доказаха, че сънят непосредствено влияе върху теглото. А недоспиването намалява количеството на изработвания мелатонин, което пречи на отслабването. Постарайте се да си лягате по едно и също време, независимо дали в работен или почивен ден.

Пийте смути

За да облекчите работата на организма си и да се избавите от натрупаните вредни вещества, употребявайте смути, което има детоксикиращ ефект. Напитката не само изхвърля отровите, а и намалява отлагането на мазнините. Най-подходящото време за смути е след сутрешните тренировки.

Употребявайте пикантни подправки

Капсаицинът е вълшебно вещество, което изгаря калориите. Той се съдържа в лютите чушки и черния пипер. Пикантните подправки не само придават изискан вкус на ястията, а и ускоряват обмяната на веществата. Но помнете, че с тях не бива да се прекалява.

Пийте вода преди хранене

Чаша вода 20 минути преди хранене е подходяща за хората, които се боят да не преядат. Това помага да се свалят килограми без да се предприемат кардинални промени.

Изберете подходяща диета

Днес има достатъчно диети, но една от най-популярните и полезни е средиземноморската. Тя се основава на приема на растителни продукти и гарантира не само стройно тяло, а и дълголетие.

Сподели във Facebook