Едва ли има жена, която не си е лягала, без да почисти лицето си. Причините са различни – от умора след тежкия работен ден, до най-обикновен мързел. Последиците обаче никак не са полза на външния им вид. Защо?

Ако си легнете с тонален крем

За кожата ни не е толкова страшен самият тонален крем, колкото замърсяванията, натрупани на лицето ни през деня. Козметиката привлича праха, смога и бактериите, което води до запушени пори и възпаления. Второ – нарушава се процесът на обновяване на кожата. През нощта, докато спим, организмът се възстановява, а козметиката на лицето пречи на микроциркулацията на кръвта. Не се учудвайте, ако на сутринта лицето ви е със сивкав цвят и нови бръчки. Колкото по-често заспивате с тонален крем, толкова по-силно се уврежда кожата ви – тя просто няма време да се възстанови.

Ако не измиете грима

Тази грешка ще ви осигури зачервени клепачи – останалите частици от грима раздразват очите и могат да предизвикат отоци и конюнктивит. Освен това само за една нощ можете да се разделите с дългите мигли. Спиралите и тушът ги правят крехки и сухи, затова ще ги съсипете, като ги търкате несъзнателно във възглавницата.

Ако оставите червилото

Първо - ще изцапате възглавницата. Второ – ще се събудите със сухи и напукани устни. Червилото изтегля влагата от тях, затова е важно преди лягане да нанасяте плътен слой балсам.

Съветът на специалистите е да държите до леглото си салфетки за почистване на лицето и сваляне на грима.

Сподели във Facebook