Какво е талант? – Душа. Научете се да слушате, разбирате и обичате жестоката истина за себе си. Когато играеш злия – търси къде той е добър. Да живееш – означава да действаш. Волята е безсилна, докато тя не е вдъхновена от желанието.

Обичайте изкуството в себе си, а не себе си в изкуството.

Сцената трябва да се направи, а после да се изиграе. Единственият цар и владика на сцената – талантливият артист. Ние ненавиждаме театралността в театъра, но обичаме сценичността на сцената. Това е огромна разлика.

Всеки ден, в който вие не сте попълнили своето образование с малки, но нови за вас късове знания… считайте за безплоден и безвъзвратно загубен за себе си. (Константин Сергеевич Станиславски)

За да бъдеш добър артист, не е достатъчно да имаш талант. За да бъдеш успял артист, трябва да успееш да се учиш от провала, да успееш да погледнеш сцената и себе си отстрани. Така се прави класно изкуство.

Не бързай, бъди точен и обръщай особено внимание на детайла. Ако един актьор е оставен в неведение от режисьора той сам трябва да запълни този вакуум. Изкуството е по-дълготрайно от живота. (Лий Страсбърг)

Театър 199 този път надскача границата на зрителската провокация, провокирайки и онези, които правят театър. Новата постановка Class на американския драматург Чарлс Еверед минава от другата страна на сцената, за да покаже взаимодействието между опита и младостта, между успеха и мечтата за успех, минавайки през неравностите на пътуването на артиста. 

Режисьорът Владимир Пенев взима елегантната драматургия и я напасва на натюрела на героите, разкрива извивките на характерите им, разгръщайки многопластовостта им. Юлиан Вергов и Мила Люцканова изграждат по перфектен начин образите на Сара и Елиът. Тя е непокорна и дива, но същевременно целеустремена, той е раздразнителен, своенравен, но и много раним.

Юлиан Вергов и Мила Люцканова в CLASS, театър 199 снимки: Павел Червенков

Това е една история за театъра и хората, които го създават и за които той е съдба. Главните герои са актьори: той е най-добрият учител по актьорско майсторство в Ню Йорк, а тя е млада, много популярна филмова звезда. И двамата стават участници в житейски спектакъл, чийто край се оказва непредсказуем. Class е емоционално пътешествие, понякога хумористично, но много трогателно... (Владимир Пенев)

Премиерата на Class на българска сцена беше на 28 септември 2017 г., а следващите представления са на 14-ти, 25-ти октомври, и на 5-ти, 20-ти ноември.

Юлиан Вергов и Мила Люцканова в CLASS, театър 199 снимки: Павел Червенков
Мила Люцканова в CLASS, театър 199 снимки: Павел Червенков

 

Сподели във Facebook