„Доза щастие“ не е поредния филм за зависимостите, а лента с голяма кауза. Разказ по действителен случай. Без цензура и от първо лице - за жестоката участ на попадналите в този капан. Това е мотивът Алек Алексиев не само да участва, но и да продуцира филма.

В специално интервю за Кредоуеб той поясни, че „Доза щастие“ е филм в памет на напусналата ни наскоро журналистка Весела Тотева.

През 2016 г. Тотева написа „Падение и спасение“ – изповедта на една хероинова наркоманка. Книга, в която тя изля душата си за преживения в миналото 7-годишен ад. Пъкъл, в който влиза след като посяга към хероина в търсене на изконното желание за любов и щастие, за което бленува всеки от нас. Книга, която сега е „превърната“ във филм, чиято мисия е да предотврати, информира и помогне най-вече на младите и объркани хора.

Все пак весела успява да се измъкне от този капан, а "добрата новина" е, че , колкото и да е драматичен, филмът е с позитивен и щастлив финал.

В ролята на самата Весела Тотева не е професионална актриса, а най-близкият й човек – нейната дъщеря Валентина Каролева. Режисьор на лентата е Яна Титова, а оператор Мартин Балкански.

Премиерата на  „Доза щастие“ беше на 8 ноември тази година. Защо е толкова важно за екипа, създал лентата, тя да бъде видяна от възможно повече хора, вижте във видеото от актьора Алек Алексиев в Кредоуеб:

кликнете върху снимката, за да изгледате видеото

 

Сподели във Facebook