Симон Лаброс е талантлив човек, но по някаква причина не успява да печели от многото си разнородни дарби. Той полага неимоверни усилия да предложи най-различни, изненадващи услуги, за каквито никой никъде не се е сетил. И въпреки че убеждава всеки в способностите си, по някаква причина хората не са готови да заплащат за неговите проницателни проекти.

Следващите представления са 

на 10 и 28 ноември 2017г.

Симон Лаброс се опитва да изгради един нов, необикновен, различен свят. Разгърнат пред очите ни в седем дни. Свят, в който играта заема своето централно място на авансцената на живота. Играта, която спасява. Играта, която възвисяава. Играта, която ни разкрива цялата палитра на нашето съвременно, обречено, комично и объркано човечество. В смелото си начинание Симон въвлича приятеля си, черногледия поет Лео и красивата, неочаквано необичайна Натали. Ексцентричните герои завладяват сцената и когато зрителят си тръгне от салона, ще усети особено чувство, че и сърцето му е завладяно. Че сърцето му е завладяно в замяна на един билет. И на мъничко внимание. Нима това е висока цена за толкова… проницателен проект?

автор на снимките Гергана Дамянова

„Седем дни от живота на Симон Лаброс“ в театър 199 "Валентин Стойчев"

В пиесата на известната съвременна канадска авторка Карол Фрешет ще видите трима силни светлооки актьори. Тигран Торосян е оптимистичен, енергичен, разнообразен и чувствителен в ролята на Симон. Йоана Буковска-Давидова като Натали е загадъчна, примамлива, пулсираща с някакво особено излъчване отвътре. Лео - Димитър Живков се явява обгърнат от тъмен, поетичен облак, който крие в себе си заряд готов да се взриви.

Режисьор е Стилиян Петров - един от най-интелектуалните и запленяващи наши режисьори, който с умела вещина създава космос от сценичното пространство, в сърцевината на който се крие първородната искра на човешката вселена.   

снимка: Гергана Дамянова

Коя е Карол Фашет:

Пиесите на  Карол Фрешет се ценят високо както в страната ѝ, Канада, така и по света. „Четирите смърти на Мари“ (1998) е отличена с наградата на генерал-губернатора на Квебек, а постановката на английската версия на пиесата, реализирана в Торонто получава наградата „Флойд С. Чалмърс”. За приноса си за развитието на театъра през 2001 г. Карол Фрешет става лауреат на най-престижния канадски приз в областта на драматургията „Елинор и Лу Симинович”. През същата година на театралния фестивал в Авиньон получава и наградата, присъждана от френската Асоциация на драматурзите.

Други по-известни заглавия на Карол Фрешет са „Жан и Беатрис” (2002), „Огърлицата на Хелена“ (2002), „Мисля за теб“ (2012). 

 

 

 

Сподели във Facebook