За 24-ти път на брега на Черно море ще се съберат любители и професионални фотографи за поредното издание на Фотоваканция. В дните между 3 и 9 септември в курорта Камчия ще се проведат множество изложби, лекции, дебати, презентации и демонстрации, уъркшопове, конкурси. Морската локация с интересни сюжети за снимане, срещата с топ фотографи, най-добрата техника и множеството творчески предизвикателства, превръщат Фотоваканция 2018 в едно от най-чаканите фотографски събития на годината. Тази година участниците ще имат възможността да работят с едни от най-изтъкнатите фотографи у нас.

От Фотоваканция 2017

Поканата на организаторите са приели Александър Новоселски, който ще изнесе лекция за Тънкостите на комерсиалната фотография, Енчо Найденов и Яна Пенева ще провокират с лекции и фотосесии на тема портретна фотография, а концептуалната фотография ще разнищи един от корифеите в този жанр Любомир Сергеев. В неговата програма е включена фотосесия с три грации от националния отбор по художествена гимнастика и уъркшоп по концептуална фотография. Дилян Марков се включва с лекция на темата "Пътувай, за да разказваш истории".

Любителите на въздушната и пейзажната фотография ще имат възможността да работят с Явор Мичев. В последния ден на Фотоваканция акцент ще бъдат "Пейзажи на плажа" с отличения в конкурса Sony World Photography Award 2018 българин Веселин Атанасов. Участниците и тази година ще работят в професионално студио, ще могат да тестват съвременна техника, ще разполагат с модели, които ще се включват в творческите им задачи. В програмата са включени още много дискусии, изложби, творчески работилници. В добавка красиви плажове, изгреви, залези и всичко, което свързва фотография и ваканция в перфектна комбинация. „Фотоваканция“ се провежда за първи път в далечната 1983 г. като свободен форум за изява на българските фотографи и поле за обмен на идеи.

С известно прекъсване след 1989-а всяка година през септември „Фотоваканция” събира над 500 участници. За тези години са проведени безброй лекции, творчески работилници, над 300 изложби и са раздадени на 300 награди. От 3-ти до 9-и септември Фотоваканция 2018 ще бъде на ново място, с нови идеи, предизвикателства и преживявания – същият неповторим дух!

Програмата по дни и часове може да намерите тук

Сподели във Facebook