Маестро Огнян Митонов

Между най-светлия християнски празник Великден и празника на славянската писменост и култура ви каним на празничен пролетен концерт на 15.05.2019 в Аулата на Софийския университет от 19.00 ч. под диригентството на маестро Огнян Митонов.

Програмата включва музика от Моцарт, Верди, Вивалди, Менделсон, Хендел, Хайдн, Перголези, Дворжак, Брукнер, Карастоянов, Големинов, Черкин, изпълнена от Камерен оркестър „Митонисимо“, солисти и хор „Рилски звуци“.

Нека се потопим във вълнуващия свят на красивата музика в изящната зала на Софийския университет, където ще прозвучат разнообразни произведения от предкласиката, класиката и романтизма, вдъхновени от християнските ценности и добродетели. Наближаването на 24-ти май ще отбележим с любими творби от български композитори.

Публиката ще има удоволствието да чуе солистите Анета Барановска, Илияна Генева, Славин Пеев, Цвета Сарамбелиева, Александър Мутафчийски, Доротея Димитрова. Анета Барановска и Славин Пеев живеят и работят в Германия. Идват специално за събитието. Солист ще бъде и звездата на музикалния театър - Александър Мутафчийски, който току-що спечели приза „Музикант на годината”. Ще изпълни обичани български творби. Ще чуем като солисти и концерт-майсторката Доротея Димитрова – цигулка, и диригента Огнян Митонов - кларинет.

Сподели във Facebook