Грандиозен спектакъл събра 5000 почитатели на френския шансон в столичната зала "Арена Армеец". На сцената, преобразена в типичния елегантен стил на класически театър, голямата звезда на френската музика Шарл Азнавур излезе, за да изнесе своя прощален концерт пред българска публика. На 93 г. великият изпълнител демонстрира изключителна кондиция и поведение, на което могат да завидят много от съвременните популярни звезди. Визията му беше безупречна - черен костюм, червени чорапи и червени тиранти подчертаваха артистократизма на Азнавур, напомняйки, че стилът няма възраст. Кралят на шансона през цялото време общуваше с публиката, разказвайки детайли  за всяка една песен. Фин хумор и блестящ изказ очароваха всички, владеещи френски език. 

"Мога да говоря на английски, испански или арменски, но ще предпочета френския, защото той ми е най-добър",

каза изпълнителят, но това не му попречи да пее на испански, на английски, дори и на руски език. Изключително енергичен и обаятелен, той припомни на публиката защо всъщност е велик - не само, защото притежава изключителен талант, защото животът му е белязан от непрестанен труд, но защото притежава онова най-важно качество - обаяние, което завладява и подчинява аудиторията, кара я да чувства изпълнителя близък и същевременно да го поставя на пиедестал. 

Шарл Азнавур вече има звезда на холивудската Алея на славата, но със сигурност има звезда и в сърцето на всеки човек, докоснал се до музиката и личността му. 

В края на творческия си път той избра една от спирките на неговото прощално турне да бъде София и София го посрещна с отворени обятия. Организацията на събитието  (Шарл Азнавур гостува в България по покана на продуцентска компания АРТ БГ) беше перфектна и даде възможност на присъстващите да се насладят пълноценно на грандиозното събитие, както и на Азнавур и екипа му да усетят обожанието на публиката. Бяхме свидетели на грандиозно, феноменално събитие, което се случва един път в живота, но разказва цял живот. 20 минути след като звездата се оттегли от сцената, ръкоплясканията в залата не стихваха. Това беше начинът, по който българската публика каза своето "Благодаря" завинаги!

Турнето на Азнавур ще мине през Виена, ще гастролира в родната си Франция и ще приключи в Русия, след което изпълнителят ще се оттегли в заслужена почивка.

Сцената, на която пя Шарл Азнавур, беше преобразена в театрална сцена, като светлините придаваха необходимия блясък и акцент
Шарл Азнавур представи екипа, който беше част от грандиозния спектакъл
Синьо, червено, лилаво - цветовете на сцената се сменяха, но изпълнителят беше един - Шарл Азнавур, феноменален!

 

Сподели във Facebook