Стивън Кинг, един от най-популярните писатели в света, съобщи, че изтрива акаунта си в социалната мрежа.

„Излизам от Facebook. Не ме устройва потокът от лъжлива информация, която се допуска в политическата реклама на социалната мрежа и не съм убеден в способността ѝ да защити персоналните данни на ползвателите“, написа Стивън Кинг в Twitter.

Напомняме, че компанията Facebook попадна в центъра на няколко големи скандала. Преди време тя призна, че данните на 87 милиона ползватели, предимно от САЩ, са били компрометирани и погрешно предадени на компанията Cambridge Analytica. През април миналата година властите в Канада заплашиха Facebook със съдебен иск заради нарушения на местните дакони за конфиденциалност и недостатъчни мерки за защита на частната информация на ползвателите. А през октомври британското информационно управление задължи социалната мрежа да заплати 500 хиляди фунта заради проблеми със защитата на данните.

През януари от Facebook обаче съобщиха, че броят на хората, които редовно ползват социалната мрежа, са се увеличили с 8% и са достигнали 2,5 милиарда души, което е около една трета от населението на планетата.

 

Сподели във Facebook