Култура

4 Ноември 2019

303

Животът днес

Подарете си една вълнуваща вечер с музиката на Антонио Вивалди в една от най-красивите зали в София – Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски"!

Ще имате възможност да се насладите на завладяващи творби на венецианския майстор като „Четирите годишни времена“, изпълнени по един по-нетрадиционен начин от виртуозните инструменталисти на Камерен оркестър „Митонисимо“ с диригент Огнян Митонов. Обикновено и четирите годишни времена се изпълняват от един солист, но сега всяко от „времената“ ще бъде изсвирено от различна солистка от оркестъра. Както в природата всеки сезон има свой облик, така и всяка от четирите цигуларки ще придаде най-разнообразни нюанси на музикалната картина.

Останалата част от програмата включва интересни арии и хорове, илюстриращи таланта и богатството на музиката на Вивалди. Солистка е младата Моника Кертес – мецосопран от Унгария с българска жилка. Тя ще пее за първи път на софийска сцена.

Ще чуете и откъси от творби, писани за старинния инструмент салмое, предшественик на кларинета, изпълнени от солиста-кларинетист Огнян Митонов.

Билети: на касите на Easypay и онлайн – чрез системата на ePay.bg 

За въпроси и заявка на билети с доставка на място: тел. 0899 63 93 20

Линк към събитието във фейсбук:    https://www.facebook.com/events/426257191620519/

Сподели във Facebook