Алеята на славата пред Театър 199 „Валентин Стойчев” ще бъде продължена с още 3 отливки във връзка със следващата премиера на театъра  – „4000 МИЛИ” от Ейми Херцог, постановка – Владимир Люцканов, сценография – Марина Янева, с участието на: Меглена Караламбова, Николай Желев, Катерина Стоянова и Елена Иванова.

 На 19-ти април от 14,00 часа в пространството пред „театъра на стъпките”, своите отпечатъци ще положат актьорите ЙОАНА БУКОВСКА, РАДЕНА ВЪЛКАНОВА и ГЕОРГИ СПАСОВ. Паната ще бъдат монтирани и открити на 5-ти май, когато ще се състои и премиерата на „4000 МИЛИ” от Ейми Херцог. Пиесата на младата американска звезда ѝ носи наградата „Оуби” за драматургия и номинация за „Пулицър” Нейната драматургия се поставя за първи път в България. Преводът на текста на български език е на Искра Ангелова.

Художественото оформление и изработката на паната отново се осъществява от инж. Симеон Симеонов – един от създателите на Алеята на славата, а авторските шаржове на актьорите са на карикатуриста Ивайло Нинов.

Йоана Буковска, Радена Вълканова и Георги Спасов имат множество емблематични роли на сцената на Театър 199 „Валентин Стойчев” през последните петнадесет сезона. В актуалния репертоар на най-малката ни столична сцена зрителите могат да ги видят в представленията: „Госпожица Юлия”, „Симулатор за чифтосване”, „Рибарят и неговата душа”, „Малка пиеса за детска стая”, „Приятнострашно”, „Хората от Оз”, „Вечерен акт”, „Уилям Шекспир – Пълни съчинения”, „Пробен срок”, „Храбрият шивач” и „Барон Мюнхаузен”.      

 Ако желаете да отразите полагането на отпечатъците на тримата любими български актьори и техните послания към зрителите, заповядайте на 19-ти април /сряда/ в 14,00 часа пред Театър 199 „Валентин Стойчев”!

 

 

Сподели във Facebook