Култура

6 Февруари 2019

2252

Милен Кирилов

Оперетният дует, за който казват, че винаги е в състояние да развесели и разсмее и най-мрачния гост на Националния музикален театър в София, се събира, за да озари сцената през 1998 година. Любимците на претенциозна и непретенциозна публика, на лаици и на експерти Александър Мутафчийски и Катерина Тупарова са вече две десетилетия заедно на сцената. 

Събирането им е почти мистично, тъй като и двамата смятат, че в това няма нищо случайно. В годините Тупарова и Мутафчийски се превръщат в любимци на публиката с многобройните си изпълнения на безброй оперети и мюзикъли. Като най-емблематични за тях са "Българи от старо време" и "Царицата на чардаша".

Пред камерата на "Животът днес" те споделиха кои са любимите им произведения и кои не чак толкова, кое ги вълнува в работата, как усещат дали публиката е доволна или не, кои са най-комичните моменти и още много искрени откровения.

В ексклузивното видео ще разберете способна ли е Катерина Тупарова да вдигне буквално на ръце Мутафчийски, а в друга постановка той да прикрие "победоносно" неудобна ситуация.

 

 

Сподели във Facebook