Резултатите от проведени наскоро изследвания показват, че процесите на остаряване започват средно на 35 години. Някои хора обаче се разделят с младостта едва ли не още в университета, а други се съхраняват до пределна възраст.

Как го правят:

1. Любима работа

Активните и увлечени в работата си хора са застраховани от преждевременно остаряване в сравнение с привържениците на мързела. Причината е, че интензивната дейност на главния мозък запазва младостта.

2. Физическа активност

За ползата от движението и тренировките никой вече не спори. За хората от всяка възраст съществуват комплекси от упражнения, които не отнемат много време, но ще им позволят да запазят доброто си и физическо, и психическо състояние.

3. Нови впечатления

Пътешествията са още един начин да се отложи стареенето. Неизвестните страни и градове, чуждите традиции и забележителности, новите впечатления не само носят удоволствие, но и подмладяват духа и повишават самочувствието. Те са и отлично противодействие на скуката в ежедневието.

4. Балансирано хранене

Не случайно казват, че човек е това, което яде. Балансираното хранене спира появата на различни заболявания, които водят до бързо износване на организма. Затова специалистите препоръчват да обърнем сериозно внимание на менюто си – всяка лъжичка може да ни доближи до старостта, а може и да я отложи.

5. Позитивно отношение

За душевната младост е много важно да се запази позитивното и леко отношение към живота. Хората, които постоянно мърморят и недоволстват, не само отблъскват околните, но и бързо се превръщат в старци. Общувайте с младежи, обкръжете се с позитивни и активни хора и това значително ще повиши жизнения ви тонус.

6. Смяна на имиджа

Експериментите с външността напълно могат да променят живота ви. Новият образ добавя ярки окраски и усещания, увереност и самочувствие. Променяйки стила си, може да изглеждате по-млади, а и така да се чувствате. Само не бива да губите мярката – възрастните жени трябва да избягват тийнейджърската мода.

7. Повече приятели

Приятелството е батерията, която добавя минути, дни и години живот, позволява да се открие смисълът в по-дългото пребиваване на тази планета. На всяка възраст се опитвайте да разширявате кръга на общуване и това ще ви отдалечи от стареенето.

8. Нестандартното поведение

Главната черта на младостта е способността да се вършат лудории. Карайте кънки, скачайте с парашут, идете на интервю в чужда компания, вършете необичайни неща и поемайте предизвикателства. Колкото по-често пренебрегвате възрастта, толкова по-далече ще стои тя от вас.

9. Ефектът на хобито

Хората, занимаващи се с творчество, живеят по-дълго. Това е доказан факт. Затова и хобито е вашият пропуск към дълголетието. Развивайте творческите си способности, занимавайте се с любима дейност и годинките няма да ви тежат.

10. Мечтайте

Мечтайте, поставяйте си големи цели и вярвайте в успеха си. Спомнете си колко хора са се сдобили с популярност на преклонна възраст. Бъдете сигурни, че никога не е късно да започнете нещо нова. Това само ще съхрани младостта ви.

Сподели във Facebook