В рубриката на сайта „Животът днес” и телевизионния канал Food Network днес гостува Съни Андерсон. Може да гледате Съни в поредицата „Кухнята“ по Food Network. Зрителите я познават и от състезателното шоу „Режи“.

Сгответе ястие по рецепта на Food Network, снимайте го и ни изпратете снимката на адрес: igra@medialink-bg.com. В края на годината чрез жребий ще определим кой ще спечели наградата на Food Network.

Как се приготвят лесни и вкусни ястия може да гледате всеки ден по телевизия Food Network.

Продукти

  • 1 с. л. масло за намазване на тавата

КАКАОВ СЛОЙ

  • 1 пакетче масло (125 г)
  • 1 чаша захар
  • 1 ванилия
  • ¼ чаша какао
  • Щипка сол
  • 1 с. л. червена хранителна боя
  • 1 с. л. оцет
  • 2 яйца
  • ¾ брашно
  • ¼ чаша печени, смлени орехи

КРЕМ

  • 250 мл крема сирене „Филаделфия“
  • ¼ чаша захар
  • 1 яйце
  • 1 ванилия

Начин на приготвяне

  1. Загрейте фурната до 180 градуса
  2. Намажете с масло тава с размери 20 на 20 см.
  3. За какаовия слой: на средна температура разтопете маслото. Изсипете го в купа, добавете захарта, ванилията, какаото, солта, хранителната боя и оцета в този ред, като непрекъснато бъркате. В отделна купа разбийте яйцата и ги добавете към какаовата смес. Добавете брашното и бъркайте, докато се получи еднородна смес. Накрая добавете и орехите. Около ¼ от сместа отделете в купичка, а по-голямата част изсипете в намазаната тава.
  4. За крема: смесете крема сиренето, захарта, яйцето и ванилията в купа. Хубаво разбъркайте. Внимателно изсипете крема в тавата върху какаовия слой, а върху него разстелете отделения остатък от какаовата смес. Като използвате шиш или върха на нож внимателно нарисувайте кръгове, така че леко да се смесят пластовете.
  5. Печете 30 минути.
  6. Извадете сладкиша и го оставете да изстине преди да го нарежете.
Сподели във Facebook