Експерти проучиха стойността на жилищата, които са намират в близост до известните туристически забележителности и съставиха рейтинг на най-скъпите райони в света, пише Daily Mail.

Анализаторите оценяваха цената на недвижимите имоти на разстояние около 1,5 км от 20-те най-посещавани места, като ги сравниха със стойността на жилищата, които са по-отдалечени от тези забележителности.

Желаещите да се наслаждават ежедневно на знаменития надпис Hollywood ще трябва да заплатят за жилище около 1,5 млн. долара, което е с 1057% повече от стойността на домовете във всички други райони на Лос Анджелис. Това и постави Холивудските хълмове в челото на рейтинга.

На второ място е небостъргачът Бурдж Халифа в Дубай. Жилищата редом с най-високата сграда в света (височината ѝ е 828 м) струват 1 млн. долара, което е с 678% по-скъпо от другите недвижими имоти в града.

Трети в рейтинга е монументът във Вашингтон. Цената на жилищата около него е по-висока с 678% от другите домове в американската столица.

В топ 10 на „най-скъпите“ забележителности влизат още операта в Сидни, Айфеловата кула, музеят „Гугенхайм“, Билбао, Голдън Гейт Бридж в Сан Франциско, Бранденбургската врата, Берлин, кулата в Пиза, Италия, Биг Бен, Лондон.

Единствената световна забележителност, жилищата до която са по-евтини в сравнение с другите райони на града, е Колизеумът в Рим, въпреки че разликата в цените е само 0,1%.

Сподели във Facebook