Лайфстайл

29 Септември 2017

874

Милен Кирилов

Ако двама души без значение дали са мъже или жени се опитат да се вмъкнат в един и същ размер дреха е вероятно по-тежкият от тях да успее, а по-лекият да не може.

Това не е поредната фантасмагория или научна сензация, която ще преобърне света на 180 градуса, а неоспорим факт, който е всеки ден пред очите ни, но не му обръщаме особено внимание.

Ключът се крие в съотношението на мазнините и мускулите в организма. Известно е, че 1 килограм мастна тъкан заема доста по-голямо пространство в тялото от мускулната, която заради високата си плътност заема по-малък размер, но тежи повече. Като прибавим и факта, че най-много повърхностни мазнини се разполагат над мускулатурата и в областта около корема, кръста и седалището - задачата е решена. 

И още един жокер за тези, които не вярват. Представете си две еднакво тежащи топки. Първата от вълна (съответства на мастната тъкан) и топка от желязо (мускулатура). Ако налягането върху двете е еднакво, а всяка от тях тежи 1 килограм, представете си колко по-голяма по размер трябва да е вълнената, за да бъде с теглото на желязната. 

Така, че ако се опитвате да влезете в отеснелите си дрехи не е нужно да отслабвате на килограми, а просто да се движите или спортувате редовно. Така може да си позволите да запазите и дори да увеличите теглото си. 

 

 

Сподели във Facebook