Експерти твърдят, че може да се сдобиете със снежно бели зъби и да се избавите от излишните килограми без да посещавате стоматолог или диетолог. Достатъчно е да включите в менюто си куркума. Учените обърнали внимание на връзката между здравословното състояние на отделни етнически групи и хранителните им навици. Оказало се, че при много ниско ниво на хигиена жителите на страни, в които се употребяват големи количества куркума, рядко страдат от сериозни заболявания на устната кухина и се отличават със стройни фигури.

Специалисти от катедрата по орална патология в индийския университет в Пенджаб проучили свойствата на корените на куркумата и стигнали до извода, че тази подправка може да помогне за избелването на зъбите. В традиционната индийска медицина подправката се използва от векове заради своите противовъзпалителни, антиоксидантни и антисептични свойства. Учените отбелязват, че куркумата не само избелва зъбите, а и подобрява състоянието на венците.

Освен това подправката е просто и абсолютно натурално средство срещу наднормено тегло, доказаха корейски експерти. Куркумата променя състава на мастните клетки, трансформирайки вредните мазнини в полезни.

Сподели във Facebook