Tози уикенд в рубриката на сайта „Животът днес” и телевизионния канал Food Network ви предлагаме малинов чийзкейк - едно добро решение за десерт в августовските жеги. 

Сгответе ястие по рецепта на Food Network, снимайте го и ни изпратете снимката на адрес: igra@medialink-bg.com. В края на годината чрез жребий ще определим кой ще спечели наградата на Food Network.

Малинов чийзкейк

Продукти

175 г маслени бисквити, натрошени

55 г масло, разтопено

500 г сирене Филаделфия

400 г кондензирано мляко

3 яйца

150 мл заквасена сметана

1 ванилия

300 г малини

1 с. л. пудра захар

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 180°C.
  2. Увийте с домакинско фолио тавата.
  3. Смесете натрошените бисквити и маслото. Разбъркайте добре.
  4. Изсипете сместа в тавата, като я натиснете добре с лъжица на дъното на съда.
  5. Оставете в хладилника за около 10 минути.
  6. Разбийте крема сиренето с домакински робот, докато омекне.
  7. Постепенно добавяйте кондензираното мляко, яйцата, сметаната и ванилията. Не спирайте да разбивате, докато не се получи много гладка и пухкава смес.
  8. Добавете половината малини и изсипете крема в тавата.
  9. Поставете тавата с чийзкейк в голяма тава, в която сте сложили вряла вода. Водата трябва да стига до половината на тавата с чийзкейка.
  10. Печете сладкиша 1 час. Извадете го от фурната да се охлади и го сложете в хладилника за поне 4 часа или за цяла нощ.
  11. Извадете сладкиша от тавата и го поставете в чинията за сервиране.
  12. Преди да сервирате, украсете с пресни малини или може да приготвите малинов сос, като сложите във вряща вода (около 1-2 с. л.) останалите малини, добавите 1 с. л. пудра захар и разбърквате 2-3 минути, докато се получи соса.
Сподели във Facebook