Понякога хората са готови да платят за услуги, които изглеждат абсурдни. Но не случайно има и такива, които ги предлагат и с охота прибират парите им. Предлагаме ви най-необичайните начини да се облагодетелстваш от собствената си изобретателност, използвайки слабостите или проблемите на другите:

Дубльори на митинги

Франция е родина на революцията, а французите са любители на митингите. В страната вече половин година не утихват протестите на „жълтите жилетки“, а полицаите всеки път задържат десетки активисти. Фермерът Грегоар Ложие измислил как едновременно да хората да покажат несъгласието си с правителството и да избегнат участъка. Мъжът започнал да предлага услугата „дубльор на митинг“. Срещу умерено заплащане – 15 евро на час, хората може да си осигурят присъствие на някой протест, без самите те да бъдат там. При желание дубльорът може да изпрати снимки или видеозапис от събитието, а срещу неголямо доплащане и ще облече тениска със съответния лозунг. Дали дубльорът действително присъства на митинга се следи от специално мобилно приложение. Единственото условие, за да поръчаш услугата, е протестът да е разрешен от властите.

Невидим жених

Случва се при силните и независими жени да недостига време, желание или възможности за романтични отношения. И за да избегнат неудобните въпроси или съвети от рода на „времето не чака“, те използват сървъра Invisible Boyfriend. Той е достъпен за жителките на САЩ и Канада, които не могат сами да си създадат история на запознанство и последващи отношения с мъж мечта. Срещу 25 долара жените получават пакет със 100 есемеса, 10 гласови съобщения и едно писмо, написано на ръка, които те могат да показват на роднини, приятели и колеги.

Вие яжте, аз ще гледам

В Южна Корея има желаещи да плащат, за да гледат… как другите се хранят. Това са предимно млади хора, които следят за фигурата си или по здравословни причини не могат да си позволят вредни храни, но пък могат да гледат как другите се справят с понички, пици или торти. И това им носи удоволствие.

Има няколко начина да задоволиш любопитството си. Най-скъпо е да си поръчаш персонално видео, в което някой поглъща предпочитано от теб меню. Плаща се и за храната, и за услугата. Желаещите да си поръчат ядящи хора вече са стотици хиляди. Например от поглъщателните способности на крехката девойка Tzuyang се интересуват над 800 хиляди души. А доходите на сървъра socialblade.com, предлагащ услугата, са около 1 милион долара на година.

Разкошен „прах в очите“

А в Китай само срещу шест юана сървър предлага да създаде впечатление, че водите разкошен живот. Потребителите на тази услуга обикновено са небогати млади хора, които имат възможността да пуснат видео как отварят вратата на луксозен автомобил например. Ако доплатят 25 юана върху седалката на автомобила ще бъдат разпръснати много банкноти.

Сподели във Facebook