Повечето хора смятат, че щом са опитвали асортимента, съдържащ спирт, в близкия магазин, са едва ли не познавачи на алкохола. В света обаче съществуват такива напитки, към които за да посегнеш, се изисква доста мъжество и дори голяма доза безразсъдство.

Предлагаме ви да се запознаете с 20-те най-странн алкохолни напитки в света:

Вино от змии

Това е разпространена в Азия силна алкохолна напитка, която се получава чрез накисване най-често на отровни змии в оризов или хлебен спирт. Благодарение на факта, че етанолът обезврежда змийската отрова, напитката е безопасна и годна за употреба.

Ликьор „Три гущера“

Обикновено този ликьор се произвежда чрез престояване на гущери от семейство геконови в алкохол. На Изток се смята, че по този начин влечугите отдават на напитката своята енергия, която после преминава у ценителите на странната напитка.

Бира-пица

Както и много други необичайни неща в света, така и тази напитка, съдържаща 4,7 градуса алкохол, е изобретена случайно. Двама жители на Чикаго имали намерение да вземат участие в семеен конкурс за домашна бира. Докато експериментирали, добавяйки в пивото различни подправки, те получили напитка, чийто вкус напомнял на пица. Предприемчивите американци решили да отидат по далече и прибавили чесън, домати, риган и натрошена тестена основа за пица. Така била получена бирата-пица Mamma Mia Pizza Beer, която може не само да се пие, а и да се използва като марината за месо.

Водка от скорпиони

Алкохолната напитка, наречена Scorpion Vodka, се произвежда във Великобритания. Скорпионите, чиято съдба е да бъдат спиртосани, се отглеждат в специални ферми и попадат цели в бутилките, но без опасната им отрова. Производителите на необичайната водка не пропускат да отбележат, че скорпионите могат и да се ядат.

Бира от белки

Шотландски пивовари са измислили странно и доста силно пиво, което е 55%. Необичаен е обаче не само процентът, а и външният вид на бутилките. Бирата се нарича The End of History, а за самите бутилки се използват чучела на белки.

Бира със свински глави

Бирата Mangalitsa Pig Porter се вари заедно със свински глави и кости. След това отделената мазнина се отстранява, а бирата се прелива в други съдове. Портърът има силно изразен вкус на дим и бекон.

Бира с парченца Луна

В състава на бирата Celest-jewel-ale са добавени минерали, събрани от повърхността на Луната, които помагат за ферментацията на напитката. Минералите се доставят на пивоварната от компанията ILC Dover, която разработва костюми за астронавтите на NASA.

Бира от тестиси на бикове

А при производството на пивото, наречено Rocky Mountain Oyster Stout освен малц, хмел и ечемик се добавят и тестиси от бикове. Това не обяснява наименованието на напитката, но се твърди, че тя е вкусна и не особено странна. 

Чича

Това е разпространена в Латинска Америка слабо алкохолна напитка, която е била произвеждана още по времето на инките. Чича се получава като жени дъвчат царевичен хляб, напояват го със слюнката си, а после го изплюват в съдове с топла вода. Благодарение на слюнката на „производителките“ нишестето се превръща в захар и ферментацията започва. В резултат се получава напитка с млечен цвят.

Оризова водка с мишки

В Корея водката я правят с мишки, които още не са навършили три седмици. На тази възраст те са достатъчно големи, но още нямат козина. Мишките просто се заливат с водка и се оставят на хладно и тъмно място за една година. Твърди се, че напитката има невероятни лечебни свойства.

Златен шнапс

Този шнапс е табу за хора, страдащи от заболявания на стомашно-чревния тракт, но любителите на екстремни преживявания не се спират пред този факт. Причината за предупреждението е, че във всяка бутилка „Голденрот“, произведена в Швейцария, се съдържат много малки частици злато, които може да се видят с невъоръжено око.  

Айяуаска

Напитката е приготвена от едноименното растение, съдържащо психотропни компоненти и стимулиращо централната нервна система. Употребата на айяуаска може да предизвика халюцинации, но пък пречиства организма от паразити.

Everclear

Това е най-силния ликьор в света. Със своите 95% той се е преборил за място в Книгата на Гинес.

Gilpin Family Whisky

Суровина за производството на това уиски е урината на хора, болни от захарен диабет. Тя се филтрира, от нея се извлича захарта и след ферментацията ѝ се добавя към съставките на обикновеното уиски.

Tsongsul

Това е екзотичен алкохол, употребяван в Южна Корея. Според любителите на това вино то притежава забележителен вкус и едва доловим аромат на жасмин. Странното е, че Tsongsul се произвежда от фекалии (на хора и животни) и специални лечебни треви, които ферментират четири-пет месеца, след което отива при ценителите.

Malört

Твърди се, че скандинавският шнапс Malört, който съдържа 35% алкохол, е най-отвратителната напитка в света. Който го е опитал поне веднъж, е категоричен, че вкусът на тази гадост – нещо средно между терпентин и изгоряла гума, ще го преследва до края на живота му. Намират се обаче ценители и на тази напитка.

Светлосиня бира

Странният цвят на бирата Abashiri идва от цветята и водораслите в нея. Освен това тя съдържа и вода от топящите се ледове в Охотско море.

Пулке

На територията на днешно Мексико пулке се е употребявало хиляди години. Но откакто на мода идва бирата, напитката от ферментирал сок на агаве, губи позиции и се превръща в алкохол за простолюдието. 

Бира от иглолистни дървета

В Канада, САЩ, Великобритания и Норвегия е разпространена интересна напитка от иглолистни дървета. Според пивоварите тя е създадена по рецепта на викингите и съдържа много витамини.

Шведска картофена водка

Karlsson's Vodka се произвежда от шведски картофи и докато обикновената водка няма вкус, тази точно обратното – вкусът ѝ зависи от урожая през различните години. Към всяка бутилка е прикрепен надпис, който съобщава къде са отгледани картофите, особеността на сорта и описание на климатичните условия през тази година.

Сподели във Facebook