Рекордните 80 състезатели от 32 клуба от цяла България ще премерят сили в 15-то издание на престижния турнир по тенис за мъже "Амбинор Eнерджи къп"

Това съобщиха на пресконференция организаторите от тенис клуб „Левски“ и спонсорът "Екофарм", които очакват още записвания през следващите дни.

Исторически високият интерес към елитното състезание би затруднил ТК „Левски“, ако желаещите надхвърлят 100, призна председателят на клуба Явор Цаков. Предизвикателството си струва, тъй като

турнирът помага на талантливи млади тенисисти

да се усъвършенстват и издигнат до професионално ниво, допълни той.

Директорът на турнира Борислав Борисов обяви, че в „Амбинор енерджи къп“ 2019 ще участват 15 мъже от топ 21 на България по тенис, което ще направи състезанието изключително силно и интригуващо. За 3-та поредна година главен съдия ще е Милена Коцева.

Управителят на „Екофарм“ д-р Петър Велев заяви, че предишните успешни турнири и високият брой заявили участие на сегашния, са го амбицирали да поддържа и продължи и в бъдеще каузата на „Амбинор енерджи къп“ - да се подпомага развитието на младите тенисисти, като ги среща очи в очи с по-опитните.Велев припомни, че е стартиран и турнир за младежи „Амбинор“ до 16-годишна възраст,

в който броят на участниците е надхвърлил 100, като „Екофарм“ е поел разходите по настаняването на участниците. Обеща, че през всичките дни на турнира за всички участници са осигурени ампули „Амбинор енерджи“, които да неутрализират умората, да им дават тонус и да ги държат енергични и ефективни.  

Наградният фонд на турнира е 2500 лева

Освен престижната купа, спечелилият първото място ще получи 1000 лева, класираният на второ място – 500 лева, 250 лева за двамата класирани на 3-то място, а класираните участници от 5 до 8 място ще получат по 125 лева.

Турнирът на открито носи точки на тенисистите за българската ранглиста. Двубоите ще започнат на 2 април и ще приключат с финала на 7-ми април.

Сподели във Facebook