Запалянко от Колумбия загуби работата си заради алкохола, който е внесъл на стадиона в Саранск, а това е забранено на Световното първенство. Луис Фелипе Гомес се оказа в центъра на клип, пуснат в интернет. На него запалянкото пие алкохол от бинокъл по време на мача между Колумбия и Япония. Това му коства работното място в авиокомпанията Avianica Cargo.

***

Козата Забияка от самарския зоопарк предсказа победа на Русия над Уругвай в мача, който ще се играе днес. На поредния „оракул“ предложили три деликатеса – ябълки, моркови и зеле, като два от тях символизирали Русия и Уругвай. Козата постъпила повече от патриотично, като предсказала победа на Русия.

***

Звездата на аржентинския футбол Диего Марадона смята, че на капитана на националния отбор по футбол Лионел Меси не му достигат лидерски качества. Той помоли да не обвиняват Меси за всички несполуки на отбора, защото един играч не може да спечели световно първенство.

***

Шефът на компанията Adidas Каспер Рорстед е възхитен от организацията на Мондиал 2018. „През последните 20 години съм бил неведнъж в Русия и в сравнение с това, което видях преди пет или десет години, съвременният вид на Москва силно впечатлява – свършена е потресаваща работа. Днешният турнир се различава от много, които сме виждали преди.“

***

Принцесата на Япония Хисако Такамадо също отбеляза високото ниво на организация на Мондиал 2018. „Не само резултатите на шампионата, но и укрепването на връзките чрез Световното първенство са много важни. Бих искала да изкажа благодарност на руската страна за прекрасната организация на шампионата. Днес съобщават, че японските запалянковци събират боклука след посещенията си на мачовете. Но знам, че запалянковците от Сенегал правят същото. Смятам, че е важно да се обръща внимание на такива моменти“, каза принцесата.

***

По официални данни Световното първенство по футбол струва на Русия 683 млрд. рубли (10,7 млрд. долара). От тази сума около 350 млрд. са изхарчени за транспортна инфраструктура, 200 млрд. – за стадиони и 32 млрд. – за безопасност.

***

Трима швейцарски запалянковци – Беат Штудер, Вернер Цимерман и Йозеф Вюер, пристигнаха в Калининград на трактор, за да присъстват на мача на любимия си отбор. Те пътували две седмици от неголямо швейцарско градче, като изминали 1800 км.

***

Властите на Иран за първи път от 1979 г. разрешиха на жените да влязат на стадиона в Техеран, за да гледат излъчването на мача на националния отбор по футбол.

***

Съпрузите Линьо Бергамин и Ванеса Сартори от Бразилия преодоляха 179 хиляди километра, пресякоха 43 държави и пет континента, за да подкрепят националния си отбор. Техният ретро джип от 1946 година (с карта на света и маршрутите) може да се види по улиците в Ростов на Дон. За това пътешествие съпрузите са събирали пари седем години.

Сподели във Facebook