Инженери от южнокорейския технологичен гигант Hyundai само преди дни представиха на изложението Land, Infrastructure and Transport Technology Fair 2019 своята нова разработка – двуетажен електрически автобус със 70 места. Създаването на уникалното превозно средство им отне 18 месеца.

Стремейки се да намалят изхвърляните в атмосферата вредни газове, специалистите от компанията решиха да произведат електробус, който може с едно зареждане на батерията да измине разстояние от 300 километра. В транспортното средства е предвидено място за инвалидни колички, направена е и подвижна рампа за улеснение на хората с ограничени възможности.

„Двуетажният електрически автобус е екологично чисто превозно средство, оптимизирано според съвременните глобални екологични изисквания. Този транспорт не само ще позволи съществено да се подобри екологичната обстановка в градовете, но и да се разреши до голяма степен проблемът с градския трафик, защото може да превозва по-голям брой пътници в сравнение с традиционния транспорт“, заявиха от Hyundai.

Сподели във Facebook