На 12 септември Apple ще представи своя юбилеен iPhone. Но за пръв път ще представи не един, а три нови смартфона. Тази година компанията отбелязва 10 години от представянето на първия i phone, затова е юбилейният модел ще се казва iPhone X. Римското X крие в себе си символика както на 10-годишнината, така и на особена специалност. Ще бъдат представени още iPhone 8 и iPhone 8 Plus, които ще бъдат подобни на познатите вече iPhone 7 и iPhone 7 Plus.

iPhone Х обаче идва с нов дизайн,

сензор за отпечатъци, вграден в дисплея, който ще е OLED без рамки. Юбилейният модел ще зарадва и фотолюбителите с двойна задна камера. Очаква се моделът да бъде без познатия контролен бутон на дисплея, като управлението да става посредством жестове. Носят се слухове, че iPhone Х ще предложе иновативни функции за лицево разпознаване и трансформиране на изображения в гифчета и емотикони, готови за споделяне в социалните мрежи. 

Дата в която ще започне европейското разпространение на новите смартфони на Apple все още не е посочена, както не е посочена и прогнозна цена. По неофициална информация очаква се те да бъдат по-скъпи от последните модели на конкурента Samsung.

 

Сподели във Facebook