Видео

21 Февруари 2018

Милен Кирилов

"Царицата на чардаша" от бъдещето пленява младежката публика (ВИДЕО)

Дългоочакваната нова постановка на най-популярната оперета ще радва почитателите на Националния музикален театър

С даровити млади солисти в ролите на Силва Вареску и Княз Едвин, нови декори, модерна хореография, динамика в действието и дори джазови елементи ще e дългоочакваната нова постановка на оперетата „Царицата на чардаша“ в Националния музикален театър в София.

Билетите за първите две представления от премиерата вече са разграбени, съобщиха за сайта Jivotatdnes.bg от Оперетата. Но успокоиха почитателите, че само през март са предвидени още три спектакъла.

Една от целите на новата постановка е привличането на по-младата аудитория, която, както доказват проучванията на Националната оперета, все повече търси този жанр.

В подготвеното от Jivotatdnes.bg видео може да видите как пеят и какво споделят двама от солистите - Лилия Илиева и Денко Проданов, които, наред с други двойки, ще се превъплътят в основния мъжки и женски персонаж в царицата на всички оперети. Във видеото ще видите, както моменти от репетицията на новата постановка, така и моменти от последното представление на предишната постановка (запис от 24 ноември 2017 г.), която дълги години не слезе от сцената на Музикалния театър. 

Режисьори на новия спектакъл са австриецът Адриан Холендер и директорът на музикалния театър - сопраното Марияна Арсенова. 

Повече подробности за тази и други постановки в столичната оперета може да откриете на този линк: https://musictheatre.bg/programa/

 

Сподели във Facebook