Лятото е в разгара си, зимните дрехи са прибрани, а голяма част от нежния пол захвана традиционната схватка с несъвършената си фигура. За съжаление често изтощителните диети не променят гледката в огледалото, която докарва до отчаяние много жени.

Какви са причините битката с килограмите да е обречена

1. Отказът от закуска

Това не само ви лишава от енергия, но и влошава метаболизма, което води до натрупване на килограми. Добрата закуска е основно гориво за организма. Ако я прескочите, то през целия ден ще мислите как да хапнете нещо, което в крайна сметка ще окаже влияние и на работата ви, и на фигурата ви. А сутрешните калории ще ги изразходвате до вечерта.

2. Късната и обилна вечеря

Специалистите препоръчват да се вечеря няколко часа преди лягане и да се внимава с количествата. Според специалистите наднорменото тегло се появява именно заради навика им да вечерят късно и обилно.

3. Прекалено бързото хранене

Това е един от най-типичните вредни навици на хората, живеещи в градовете. Храненето на крак е и една от причините за затлъстяването. Не бързайте и дъвчете бавно и дълго. Ще се убедите сами, че ще преодолеете глада с много по-малко количество храна.

4. Седящият начин на живот

Още един вреден навик на съвременния човек, свикнал да сяда винаги, когато има възможност. Научете се да почивате по друг начин.

5. Недостатъчната употреба на вода

За човешкия организъм водата е необходима както въздуха. Иначе той изпитва стрес и метаболизмът се забавя. В денонощието средното препоръчително количество е около 2 литра,. Запомнете – не чай или сок, а именно вода.

 6. Автомобилите и асансьорите

Естествено колата е незаменима в нашия век, както и асансьорът, ако живееш в небостъргач. За съжаление обаче някои хора са забравили, че има стълби. Това няма как да не се отрази на кантара. Ходете пеша, изкачвайте стълби и ще се убедите, че това елементарно физическо усилие ще промени не само фигурата, а и самочувствието ви, защото неусетно ще изгорите излишните калории.

7. Неудобните дрехи

Когато вашите движения са ограничени заради тясна пола или рокля, за физическа активност и дума не може и да става. Доказано е, че хората, които носят удобни дрехи и обувки, изгарят повече калории.

8. Недоспиването

Освен, че това вреди изключително много на здравето, когато не си доспиване организмът ни натрупва повече мазнини. Така той компенсира недостатъчния отдих. Освен това се чувстваме изморени, не ни се готви и посягаме към бързите храни, сладкишите и чашата с кафе.

9. Алкохолът

Бутилка бира след работа, чаша вино с приятелки, коктейл на вечеря. Докато не забележим, че това вече се е превърнало в навик. А е известно, че в алкохола има много калории и помага за натрупването на мазнини. Като добавим и мезетата, най-често нездравословни, кръгът се затваря.

10. Газираните напитки

В летните жеги към тях посягаме неусетно. Асортиментът в магазините и павилионите е огромен, затова и не се замисляме, че те не съдържат никакви витамини или каквито и да било други полезни вещества. Но в трупането на килограми са шампиони.
 

 

 

Сподели във Facebook