Здраве

8 Септември 2014

1594

Животът днес

4 начина да се свържем със специалист в CredoWeb

В CredoWeb  вече са регистрирани над 4000 лекари, сред които можете да откриете и вашия специалист. Социалната мрежа за здраве обаче не е просто каталог с адреси и телефони. Тя дава възможност за интерактивна комуникация между лекар и пациент. Това означава, че всеки регистриран потребител може да се свърже със специалистите, като използва онлайн инструментите за комуникация. Какви са те?

1. Търсачка за лекари и болници

Търсачката е удобен начин да намерите специалист от определено населено място. Можете да търсите по име, град и/или специалност. Ако ви е необходим например невролог в Пловдив, избирате двата показателя. Списъкът с резултатите подрежда лекарите по тяхната активност в CredoWeb  - попълнен профил, активиран електронен график, коментари и публикации. 

2. Профил на специалист или лечебно заведение

В профила на лекаря има икона писъмце. Чрез нея можете да му изпратите лично съобщение. Отговорът ще получите в CredoWeb. Още при влизането си в системата горе вдясно ще видите писъмце, върху което има кръгче с броя на непрочетените съобщения. Ако специалистът предлага записване на часове за преглед онлайн, в профила му има оранжев бутон. С него се отваря графикът на лекаря, като работното време е маркирано в цвят. Вижда се и дали преглежда по НЗОК или е с платен прием. 

3. Форум

Форумът е разделен по специалности, но ако не сте сигурни къде да поставите въпроса си, изберете по ваша преценка. Той се вижда от всички лекари от даденото медицинско направление. Шансът е да получите повече от едно професионално мнение. Администраторът ще прехвърли вашата тема на правилното място. Ако се получи нов коментар по ваша тема, вие ще видите това на стената си (подобно на фейсбук).

4. Коментар под статия

Ако специалист в CredoWeb е събудил вашия интерес със своя статия, можете да добавите коментар или въпрос под нея. Лекарят вижда това и може да ви отговори. 

За да осъществите контакт със специалист или лечебно заведение в CredoWeb, трябва да сте регистриран потребител в платформата. Анонимните потребители нямат право да коментират, следват, харесват или да изпращат съобщения и запитвания. Те могат само да търсят, четат и разглеждат, но не и да общуват с останалите, регистрирани в социалната мрежа за здраве. Затова стъпка номер едно е да натиснете бутон „Включете се” и да попълните кратката регистрационна форма. 

 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 113