Здраве

5 Септември 2021

Животът днес

Известно е, че начинът на хранене се отразява върху продължителността на живота. Наскоро проведено изследване обаче определи 5 навика, които действително могат да ви направят дълголетници, съобщава порталът Eat This Not That:

Разноцветни плодове и зеленчуци

Според експертите употребата им помага организмът ви да се зареди с различни витамини, минерали, антиоксиданти, което оказва положително въздействие върху сърцето и стомашно-чревния тракт.

Разнообразно меню

Навикът да се хранете разнообразно предполага, че вие консумирате много плодове и зеленчуци, употребявате белтъчини, пълнозърнести храни, месо и риба. Експертите твърдят, че разнообразното меню балансира стомашно-чревната микрофлора, което е гарант за добро здравословно състояние.

Растителни продукти

Много изследвания са доказали, че когато в основата на начина ви на хранене са растителните продукти като плодове, зеленчуци, бобови и пълнозърнести храни, ядки и семена, ще имате много по-малко проблеми със сърдечносъдовата система, ще бъдете предпазени от наднормено тегло и диабет.

Умерена употреба

Един от най-важните хранителни навици, обезпечаващи добро здраве и дълголетие, е контролът над употребяваните калории. Затова експертите съветват да не ядете, ако не усещате глад.

Флавоноиди

Активната консумация на храни, съдържащи флавоноиди като растителни продукти и черен шоколад, оказва благотворно влияние върху главния мозък, което е добра профилактика срещу негативните промени, свързани с възрастта. А това директно се отразява върху дълголетието.

Сподели във Facebook