Както много други части на тялото, мозъкът също може да се тренира. Това помага да се подобрят и паметта, и скоростта на мислене.

Предлагаме ви 5 достатъчно прости, но ефективни съвета на специалистите за усъвършенстване на умствените способности:

  1. Мийте зъбите си с ръката, с която по-рядко си служите. Така ще тренирате двете полукълба на мозъка си, което ще подобри паметта и скоростта на мислене.
  2. Съединете показалеца и палеца на ръката си, все едно, че показвате ОК. Според специалистите по този начин се стимулират енергийните центрове на организма. Препоръчва се палецът и показалецът да стоят съединени в продължение на 5-6 минути два-три пъти на ден, като през това време са правят дълбоки вдишвания и издишвания.
  3. Бавно въртете орехи между дланите си, засягайки всяка точка. Започнете с лявата ръка върху дясната, а после обратно. Учените твърдят, че по този начин се събуждат всички участъци върху дланите, които отговарят за мозъчната активност.
  4. Ако се опитате да запомните рисунка и да я възпроизведете по памет, вие ще тренирате мозъка си и ще го предпазите от склероза и други проблеми.
  5. Според експертите музиката може да предизвиква не само емоционални преживявания, а и да активира мисловните процеси. Оказва благоприятно влияние върху нервната система, настроението и паметта.
Сподели във Facebook