Здраве

9 Октомври 2018

Животът днес

Специалисти в областта на диетичното хранене твърдят, че има продукти, които хората спокойно могат да хапват късно вечер, без да се притесняват, че това ще де отрази зле на здравето или на фигурата им. Едни от тях са бадемите. Те са богати на ценния витамин Е, на мастните киселини омега 3, както и на други полезни микроелементи. Най-важното е, че мазнините в бадемите не се натрупват в мастните депа на човешкото тяло.

Късно вечер може спокойно да се яде и пуйка. Нейното месо лесно се усвоява, но основното е, че съдържа L-триптофан, незаменима аминокиселина, който участва в синтеза на серотонин, известен като хормона на щастието. Той помага при проблеми със съня.

Друг продукт, разрешен от диетолозите, са аспержите. Те съдържат ценни пробиотици и оказват меко стимулиращо действие върху дейността на стомашно-чревния тракт. Освен това за късно похапване можете да се употребява хумус. Той не съдържа съставки, повишаващи холестерола, но пък в него има много здравословни растителни белтъчини.

Качественото кисело мляко обезпечава добрата дейност на стомаха и затова също влиза в списъка с продукти, които можете вечер да си позволите, без да развалите фигурата си.

Сподели във Facebook