Здраве

23 Февруари 2021

Животът днес

През последните години популярността на ябълковия оцет рязко нарасна и причината е, че специалистите доказаха над 30 негови преимущества за здравето. Кои са най-важните проблеми, при които той помага:

Наднормено тегло

Употребата на ябълков оцет прави намаляването на теглото по-ефективно. Механизмът на този процес е прост. Ябълковият оцет помага по-дълго време да се запази чувството за насищане след приема на храна. Специалисти са изчислили, че той може да намали ежедневният прием на калории с 275 единици.

Високо ниво на холестерола

Ябълковият оцет може да намали „лошия“ холестерол и да увеличи количеството на „добрия“. Това може да предотврати опасните за живота сърдечносъдови заболявания.

Киселинен рефлукс

Ябълковият оцет е особено ефективен при гастроезофагиален рефлукс. Оцетът предотвратява обратния поток на киселините и ги отправя в храносмилателния тракт.

Акне

Ябълковият оцет е полезен за кожата, защото притежава антибактериални и възстановяващи свойства, а това помага при акне. Използва се и за заличаване на белезите, както и при слънчеви изгаряния.

Болки в гърлото

Благодарение на силните си антибактериални свойства ябълковият оцет отлично се справя с болките в гърлото. Според някои изследвания той помага при простуда. Но преди употреба трябва да се разреди с вода.

Сподели във Facebook