Отдавна е известно, че постигането на идеална фигура никак не е лесна задача, затова и специалистите продължават да предлагат различни начини за справяне с излишните килограми. Някои от тях са доста нестандартни, но според експертите не по-малко ефективни от диетите. Убедете се сами:

Дишайте ябълки

Резултатите от изследване на учени от Чикаго показали, че вдишването на аромата на ябълки помага в битката с наднорменото тегло, защото потиска глада.

Обилна закуска

Правилото е, че, за да отслабнем, трябва да ядем по-малко. Доказано е обаче, че ако приемаме максимално количество калории на закуска в сравнение с останалите хранения през деня, това ще ни осигури усещането за ситост за дълго време.

Чисто работно пространство

Този съвет дават психолозите на хората, които искат да намалят нивото на стреса. Той обаче помага и на жените да отслабнат. Колкото по-чисти са домът ви и работното място, толкова по-малко ще мислите за храната, гледайки различни опаковки от закуски или обелки от банани, твърдят учените.

Носете тесни дрехи

Ако предпочитате тесни дрехи, те ще ви създадат неприятно усещане след преяждане, а това е добър ход в битката с килограмите. Така ще се научите да ядете по-малко. Французойките правят точно това.

Огледало пред масата

Ако поставите огледало пред масата, ще можете да виждате отражението си, докато се храните. Това ще ви спре да не прекалявате и да си дадете сметка за количествата, които изяждате.

Повече син цвят

Още един нестандартен начин за отслабване, чиято ефективност е научно доказана. Специалисти от университета във Вашингтон установиха, че синият цвят предотвратява сигналите на глада и помага на хората да свалят излишните килограми. Затова сложете сини пердета и покривки в кухнята или боядисайте стените в този цвят.

Сподели във Facebook