Здраве

18 Ноември 2013

1783

Животът днес

Ако ви се ядат лимони, проверете черния дроб

Всеки от нас е имал периоди, в които му се хапват повече сладки или солени неща. Но ако организмът всеки ден ни подтиква да ядем даден продукт, си заслужава да се замислим дали това не е сигнал за надвиснала опасност от заболяване.

До този извод са стигнали изследователи от Факултета за качество на живота и околната среда към Тексаския университет след продължили няколко години наблюдения. Лекарите са установили, че желанието всеки ден да ядем ябълки, от които организмът получава микроелементи (желязо) и аскорбинова киселина, може да означава, че имате проблеми със сърдечносъдовата система или повишени нива на холестерина.

Желанието да се яде лимон всеки ден може да означава проблеми с черния дроб и жлъчката. Непреодолимият апетит към зелева салата подсказва проблеми с червата. А при непрекъснато влечение към маслини е препоръчително да се провери състоянието на щитовидната жлеза. Хората, които не могат и ден без сладолед или сметанови торти, трябва по-внимателно да следят състоянието на опорно-двигателната си система.

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 77