Безплатно преглеждат за рак в ДКЦ „Чайка” - Варна

До 29 август ДКЦ „Чайка” - Варна отваря врати за безплатни прегледи за рак на млечната жлеза, на маточната шийка и на дебелото черво, съобщиха от лечебното заведение. Опцията е част от националната програма „Спри и се прегледай”, организирана от здравното министерство с цел профилактика на онкологичните заболявания.

Могат да се включат всички, които са получили писмена покана от министерството и са селектирани за участие в скрининговата програма. Изследванията са безплатни, а кандидатите трябва да носят поканата си и лична карта.

Националната програма беше удължена и за новия етап са изпратени покани до 109 000 души в страната. Това са хора, които не са включени в националния раков регистър и в други профилактични програми.  

ДКЦ „Чайка” - Варна има профил в модерната интерактивна социална мрежа за здраве CredoWeb (www.credoweb.bg). От него може да се получи пълна информация за дейностите и услугите, за апаратурата и специалистите в него. Пациентите могат да зададат въпроси към лекарите там във форума на платформата.


 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 100