Здраве

13 Декември 2019

Животът днес

Учени от САЩ провели изследване, чиито резултати представили на конференция на Американската академия по педиатрия. Специалистите доказали, че децата, които спят достатъчно, са по-любознателни, по-успешно се справят в училище и с по-голямо желание изпълняват домашните си задължения. Под достатъчно учените разбират не по-малко от 9 часа.

За да стигнат до този извод, те провели допитване сред родителите на деца на възраст от 6 до 17 години. Оказало се, че тези от тях, чийто сън продължавал 9 часа, имали с 44% по-големи шансове да научат нещо ново, с 33% по-успешно се справяли с уроците, с 28% бил по-голям стремежът им да получат по-високи оценки и с 14% по-често завършвали започнатото в сравнение с връстниците си, които често не си доспиват.

Учените установили още, че прекаленото използване на съвременните електронни устройства, повишената тревожност и проблемите с психиката са причините за недоспиването при децата. Не без значение са социално-икономическият статус на семейството и нивото на образованост на родителите.

Сподели във Facebook