Диамантите отстраняват бръчки, петна и белези

Диамантите разкрасяват винаги. Дори и когато са само топлийки на върха на апликатор. Те обаче стават все по-популярен начин и за подмладяване. Технологията, наречена  микродермабразио, е измислена в Италия в средата на 80-те години на миналия век. Сега вече е известна и като «пилинг в обедната почивка”, тъй като процедурата е кратка, достъпна и безболезнена.

Микродермабразиото отстранява дефекти и недостатъци като фини линии и бръчки, пигментни петна, белези от акне. Обновява и ексфолира кожата, свива разширените пори.
Препоръчва се за жени и мъже, млади и стари, тъй като прави лицето, и не само, нежно и сияещо. Диамантеното микродермабразио  предотвратява повторното запушване на порите и ранните признаци на стареене. След процедурите, подходящи за всички типове кожа и всички части от тялото, кожата по-добре поема и антиейджинг козметика.

При диамантеното микродермабразио апликатор с диамантен връх нежно премахва мъртви клетки и замърсявания, като леко ги засмуква. Чрез отстраняването на най-горните слоеве на епидермиса микродермабразиото стимулира образуването на нов повърхностен слой. Диамантените накрайници са с различни размери за различните части на тялото и различни несъвършенства на кожата. Това е по-лека козметична процедура от дермабразиото, тъй като няма зачервяване или раздразнение на кожата. Ако се появи, отшумява много бързо.
Желателно е процедурите да се правят преди лятото, за да се предпази кожата от вредните ултравиолетови лъчи. Процедурите са с различна продължителност, зависи от проблема – от двайсетина минути до почти час. Често се налага повторение за по-добър ефект, като това пак зависи от индивидуалните потребности. Може да се наложат между 5 и десет процедури през седмица–две, зависи от конкретния проблем. Като поддържаща терапия може да се прави веднъж на два-три месеца.

Най-често се третират лицето и вратът, но на тази разкрасяваща козметична процедура се подлагат и гърди, рамене, гръб, ръце, колене и лакти. Кожата след това се стимулира за по-активна и ефективна собствена регенерация.
Диамантеното почистване на лице излиза около 50 лева за процедура. При стрии може да стигне и до стотачка. Кризата свали цените в козметичните салони, затова могат да се намерят оферти и наполовина, дори за 12 лева.

Често диамантеното микродермабразио се комбинира с масажи, ултразвук, подхранващи и хидратиращи маски. Терапията помага за много по-добро проникване и усвояване на козметични продукти, което усилва и крайния ефект.

Продават се и уреди за диамантено подмладяване у дома, но цената надхвърля хилядарка. На пазара има и доста по-евтини китайски апарати. При тях обаче всеки си носи риска.
Микродермабразиото повишава чувствителността на кожата към ултравиолетовите лъчи и заради това третираните участъци не трябва да се излагат на слънчева светлина и солариум поне 24 часа след процедурата. Толкова трябва да се изчака и за гримиране, ако ексфолирането е било по-дълбоко. Козметиката е добре да е хидратираща, предпазваща от слънце и без алкохол, млечна киселина и ретин А.

Избягват се горещата вода и интензивните физически натоварвания през първите няколко дни след терапията.
Консултацията с дерматолог е препоръчителна преди подлагане под диамантените накрайници. Скъпоценното подмладяване не се препоръчва при бременност, екзема, дерматит, открити рани, херпес, разширени кръвоносни съдове, диабет или автоимунни заболявания, хепатит. Също и след химичен пилинг, кола-маска или склонност към хиперпигментация.


 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 93