Здраве

27 Януари 2014

2215

Животът днес

Гинеколози съветват бъдещи майки как да родят – нормално или със секцио

 

Безплатни лекции за бременни в рамките на проекта „Училище за родители“ стартира МБАЛ „Софиямед“, съобщават от лечебното заведение в credoweb.bg. От 5 февруари до 2 април всяка сряда от 15 ч. специалисти ще учат бъдещите майки как да се подготвят за бременността и появата на новороденото. Преди началото на всяка лекция бременните ще могат да посетят отделението по акушерство и гинекология, а също и неонатологията на болницата. 

Първата тема в “Училище за родители” ще бъде посветена на пренаталната диагностика, съветите за правилно хранене и балансиран начин на живот през 9-те месеца. Бъдещите майки ще могат да я коментират със специалиста по АГ в болница „Софиямед" д-р Христина Кръшкова.

Големия въпрос, който измъчва всички бъдещи майки - как да родим – нормално или секцио, дамите ще могат да обсъдят с д-р Валери Нецов, завеждащ АГ отделението в болницата, на 12 февруари. Какви са предимствата и недостатъците на различните видове упойки по време на раждането анестезиологът д-р Асиан Асенов ще разясни на 19 февруари.

Завеждащ отделението по неонатология в болница „Софиямед“ д-р Радосвета Росманова ще запознае бъдещите родители с качествата на кърмата и първите стъпки при захранването по време на своята лекция на 26 февруари. Подробности за ваксинационния календар на новороденото ще даде педиатърът в ДКЦ „Софиямед“ д-р Татяна Ралчева на 5 март, а най-честите здравословни проблеми през първата година на бъдещите майки ще разясни педиатърът и детски кардиолог д-р Екатерина Бърлиева на 12 март. Повече за грижите за кожата на новороденото бременните ще научат от дерматолога д-р Мариета Кътева на 19 март. Последните две теми от „Училище за родители“ ще бъдат посветени на физиологията и психологията на новороденото, на 26 март и 2 април. Тях ще коментират д-р Радосвета Росманова, завеждащ отделението по неонатология в болница „Софиямед“, и психологът Бригита Михайлова. 

Съветите на специалистите ще бъдат публикувани и в www.credoweb.bg.

 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 85