Здраве

24 Октомври 2019

Животът днес

Грипът все още не се е появил по нашите географски ширини, но срещата ни с него предстои, затова трябва да сме подготвени. Според специалистите главните симптоми, които са добре известни, често се съпътстват и от проблеми със стомашно-чревния тракт. Затова учени от Охайо са съставили списък с продуктите, които трябва да избягваме при грип.

Напитки с кофеин и алкохол

Високата температура и изпотяването водят до обезводняване на организма. А кофеинът и алкохолът усложняват ситуацията и проблемите със стомашно-чревния тракт, затова трябва да се избягват. Най-добре е да се пие повече вода.

Мазни храни

Продуктите с високо съдържание на наситени мазнини, както и пържените, трудно се храносмилат и са прекалено тежки за стомаха.

Фибри

Поради възможните проблеми със стомашно-чревния тракт се препоръчват леки продукти, които лесно се храносмилат. Затова употребата на храни с високо съдържание на фибри трябва да се избягват.

Сладки храни и напитки

Може да се предположи, че плодовите сокове, богати на витамин С, са много подходящи при грип. Това обаче не е така. Повечето от тях имат ниска хранителна стойност и подсладители, които вредят на имунитета и забавят оздравяването.

Сподели във Facebook